Galerij
Bekijk onze kostuums en recente projecten
arrow_downward

Bekijk hieronder onze kostuums en recente projecten

Verhuizing naar de Havenkade

Officiële opening

Foto’s: LR-Fotografie.

Zusterjurk uit 1900 vervaardigen.

Verzorging kostuums documentaire.

Sinterklaas

Kerst

Bartje

Peaky Blinders

Foto 1 en 2: Marcel J. de Jong.

Steam Punk

Theatervoorstellingen

Pasen en EGG-cited

Fantasie, Feesten, Musical, Playbackshow…..

Van toen naar nu, maar dan wel oude uitstraling

Bonifatius Festival Vries

Begin juni hebben wij voor het Bonifatius Festival rondom de Bonifatiuskerk in Vries, de marktkooplui mogen kleden in middeleeuwse kostuums. En voor de passiespelen in de Bonifatiuskerk, de kostuums van alle nonnen. Het was een mooi, gezellig en geslaagd festival.
De foto’s zijn van: Ed Molenaar, Vries.nu
Daar vindt u ook meerdere foto’s van het festival.

Historische film Asser Film Club

De Asser Film Club heeft halverwege juni een historische film gemaakt over de heren: Mr. Wouter Lucas van den Biesheuvel Schiffer en Mr. Lucas Oldenhuis Gratama.

De heer Lucas Oldenhuis Gratama was in 1854 medeoprichter van het Provinciaal Museum van Oudheden te Assen (Drents Museum). En de heer Wouter Lucas van den Biesheuvel Schiffer was lid van de commissie van bestuur Provinciaal Museum van Oudheden in 1876 en voorzitter 1887-1901.

Dhr Oldenhuis Gratama was betrokken bij de markeverdelingen en verkavelingen van de heidevelden. In zijn dagen kwamen de hunebedden en grafheuvels in het gedrang. Zo stelde hij zich onder meer achter de aankoop van het grafheuvelveld (Tumulibos) en de vermeende Ballerkuil bij Rolde.

Wij hebben voor deze historische film de acteurs mogen kleden in de historische kledij, met behulp van 2 historische foto’s van beide heren.